Środa, 14 Listopada 2018 roku.

Spotkanie z autorami książki „System prawa żywnościowego”

9 marca br. w siedzibie Kancelarii Wardyński i Wspólnicy odbyło się spotkanie z prof. dr hab. Małgorzatą Korzycką oraz dr hab. Pawłem Wojciechowskim, autorami książki „System prawa żywnościowego”. Jest to pierwsze w Polsce tak szerokie i pogłębione opracowanie prawa żywnościowego.

Spotkanie otworzyła dr Ewa Butkiewicz i Joanna Krakowiak z praktyki life science i postępowań regulacyjnych. Następnie o „Systemie prawa żywnościowego” opowiedział prof. Roman Budzinowski. Autorzy książki – Prof. Małgorzata Korzycka i dr hab. Paweł Wojciechowski – opowiedzieli o powstawaniu książki i o pracach Pracowni Prawa Żywnościowego.

„System prawa żywnościowego” to książka opracowana i wydana przez wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA. Publikacja ujmuje prawo żywnościowe jako odrębną dyscyplinę regulującą bezpieczeństwo i jakość żywności. Przedmiotem analizy są zarówno regulacje unijne, jak i polskie, tzw. międzynarodowe prawo żywnościowe oraz w niezbędnym zakresie prawo żywnościowe niektórych państw.

Książka „System prawa żywnościowego” będzie z pewnością przydatna dla prawników, sędziów, producentów i dystrybutorów żywności, a także konsumentów żywności, którym pomoże dokonywać świadomych wyborów.

zywnosc.com.pl
© Materiał chroniony prawem autorskim –  regulamin

 

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close