Misją Biura Promocji Jakości jest dążenie do osiągnięcia najlepszych rozwiązań dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności. Temu celowi służy nasza działalność szkoleniowa, wydawnicza oraz promująca najlepsze firmy na polskim rynku.
Współpracujemy z wyspecjalizowanymi, cenionymi w branży partnerami. Nasze działanie obliczone jest na długofalową, kompleksową i rzetelną współpracę z klientem. Wiemy, że w sektorze żywnościowym nie ma rozwiązań na tyle uniwersalnych, by służyć mogły jako swego rodzaju „panaceum”. Procedury osiągania maksymalnej jakości oferowanego produktu trzeba wypracowywać dla każdego przedsiębiorstwa z osobna. To właśnie owocuje naszym indywidualnym podejściem we współpracy z Państwem.
Ważnym sektorem działalności BPJ jest świadczenie usług szkoleniowych o rozbudowanej tematyce dla osób w sposób bezpośredni związanych z branżą żywności. Oferujemy wiele usług, między innymi: audyty biologa terenowego, wdrażanie systemów jakości, konsultowanie planów technologicznych zakładu oraz pomoc w tworzeniu procedur zakładowych. Zatrudniamy specjalistów do spraw jakości i higieny, posiadających ogromne doświadczenie zawodowe zdobyte zarówno w Polsce, jak i Europie. W naszej ofercie znaleźć można warsztaty, jak również kilkudniowe szkolenia, obejmujących całe bloki tematyczne oraz konferencje tematyczne.
Biuro Promocji Jakości wydaje od 15 lat, „Bezpieczeństwo i Higiena Żywności”. To branżowe popularno-naukowe czasopismo, o ugruntowanej pozycji czytane jest przez przedstawicieli przemysłu spożywczego, urzędową kontrolę żywności oraz środowisko naukowe.
Zapraszam do współpracy!