Poniedziałek, 10 Sierpnia 2020 roku.

Konferencja branży mięsnej – 7 czerwca

Związek „Polskie Mięso” zaprasza do udziału w konferencji branży mięsnej „Budowanie pozycji na rynku mięsa trendy i wyzwania”, która odbędzie się 7 czerwca br. w Warszawie w hotelu Marriott.

Wśród prelegentów znajdą się przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Agencji Rynku Rolnego, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz eksperci w dziedzinie strategii i budowania marki. 

Program konferencji:

  • 09:00-10:00 Rejestracja uczestników
  • 10:00-10:10 Oficjalne otwarcie konferencji – Związek „Polskie Mięso”
  • 10:10-10:50 „Najlepsze mięso pochodzi z Polski” – praktyczne porady budowania renomy polskich produktów mięsnych na arenie międzynarodowej (Kuba Żołnowski – Strategy Planner, Melting Pot Strategic Collective)
  • 10:50-11:30 „Produkt polski” – czy pochodzenie ma znaczenie? (Paweł Kocon – dyrektor biura ds. rozwoju rynku Agencji Rynku Rolnego)
  • 11:30-11:50 Przerwa kawowa
  • 11:50-12:20 „Aktualne trendy żywieniowe" (prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW)
  • 12:20-13:00 „O początku i końcu marki – czyli komu, kiedy i dlaczego potrzebna jest silna marka?”  (Paweł Tkaczyk – doradca budowania marki)
  • 13:00-13:30 „Sales Excellence w branży mięsnej, czyli jak sprzedawać więcej, drożej i do większej ilości klientów" (Tomasz Nowak Simon-Kucher & Partners Sp. z o.o. Strategy & Marketing Consultants)
  • 13:30-14:15 Lunch
  • 14:15-15:00 „Aspekty prawne nieuczciwej przewagi kontraktowej” (Hanna Kulik-Wojtyś, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi)
  • 15:00-15:45 „Obowiązek zawierania umów na dostarczanie produktów rolnych w świetle ustawy o ARR” (Aneta Jurak, Biuro Organizacji Rynków Rolnych Agencji Rynków Rolnych)
  • 15:45-16:00 Podsumowanie i zakończenie konferencji – Związek „Polskie Mięso”

 

Źródło: Związek „Polskie Mięso”

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close