Konferencja branży mięsnej – 7 czerwca

Związek „Polskie Mięso” zaprasza do udziału w konferencji branży mięsnej „Budowanie pozycji na rynku mięsa trendy i wyzwania”, która odbędzie się 7 czerwca br. w Warszawie w hotelu Marriott.
Wśród prelegentów znajdą się przedstawiciele Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Agencji Rynku Rolnego, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz eksperci w dziedzinie strategii i budowania marki.
Program konferencji:
- 09:00-10:00 Rejestracja uczestników
- 10:00-10:10 Oficjalne otwarcie konferencji – Związek „Polskie Mięso”
- 10:10-10:50 „Najlepsze mięso pochodzi z Polski” – praktyczne porady budowania renomy polskich produktów mięsnych na arenie międzynarodowej (Kuba Żołnowski – Strategy Planner, Melting Pot Strategic Collective)
- 10:50-11:30 „Produkt polski” – czy pochodzenie ma znaczenie? (Paweł Kocon – dyrektor biura ds. rozwoju rynku Agencji Rynku Rolnego)
- 11:30-11:50 Przerwa kawowa
- 11:50-12:20 „Aktualne trendy żywieniowe" (prof. dr hab. Krystyna Gutkowska – dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW)
- 12:20-13:00 „O początku i końcu marki – czyli komu, kiedy i dlaczego potrzebna jest silna marka?” (Paweł Tkaczyk – doradca budowania marki)
- 13:00-13:30 „Sales Excellence w branży mięsnej, czyli jak sprzedawać więcej, drożej i do większej ilości klientów" (Tomasz Nowak Simon-Kucher & Partners Sp. z o.o. Strategy & Marketing Consultants)
- 13:30-14:15 Lunch
- 14:15-15:00 „Aspekty prawne nieuczciwej przewagi kontraktowej” (Hanna Kulik-Wojtyś, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi)
- 15:00-15:45 „Obowiązek zawierania umów na dostarczanie produktów rolnych w świetle ustawy o ARR” (Aneta Jurak, Biuro Organizacji Rynków Rolnych Agencji Rynków Rolnych)
- 15:45-16:00 Podsumowanie i zakończenie konferencji – Związek „Polskie Mięso”
Źródło: Związek „Polskie Mięso”