Festiwal Wódki i Zakąski 2017

Projekt bez tytułu (5)

W dniach 19-20 maja po raz pierwszy w Polsce odbył się Festiwal Wódki i Zakąsek zorganizowany przez Dom Wódki. Impreza miała miejsce na terenie warszawskiej Fortecy.

Prawie wszyscy polscy i zagraniczni producenci oraz dystrybutorzy tego rodzaju alkoholu mieli okazję zaprezentowania swoich specjałów. Goście mogli spróbować wyszukanych nalewek, wódek czystych
i kolorowych, owocowych, kukurydzianych, jak również bezglutenowych i koszernych. Przy spożywaniu najlepszych trunków nie mogło zabraknąć specjalnie dedykowanych oryginalnych zakąsek, przygotowanych zgodnie z zasadami foodpairingu.

Foodpairing to odkrywczy i stosunkowo młody sposób na doskonalenie jedzenia i łączenie go w idealne
i czasami dość szokujące zestawienia smakowe. To metoda, która inspiruje ekspertów i laików kulinarnych do eksperymentowania z jedzeniem i przełamywania stereotypów.

Misją Festiwalu Wódki i Zakąski jest propagowanie najlepszych tradycji kulinarnych i gorzelniczych naszego kraju, oraz nadanie polskiej kuchni i wódce należnej rangi na tle innych narodowych kultur alkoholowych
i gastronomicznych.

Dla osób poszukujących chwili spokoju  i odpoczynku przeznaczona była strefa relaksu, a oprawa muzyczna zachęcała do spędzenia weekendowego czasu.

W festiwalowej strefie zakupowej była możliwość nabycia prezentowanych na stoiskach alkoholi.
W ofercie sklepu znalazły się również unikatowe spirytualia kolekcjonerskie i inwestycyjne.

Jedną z atrakcji Festiwalu były Mistrzostwa Teamów Barmańskich, w trakcie których rywalizowały  ze sobą najlepsze polskie cocktail bary. Zawody organizowane były przez Tomasza Małka – 6 krotnego Mistrza Świata Barmanów „flair”.

© Materiał chroniony prawem autorskim –  regulamin