Festiwal Dobrego Smaku 2017
W dniach 8-11 czerwca br. w Łodzi odbędzie się XIV edycja Festiwalu Dobrego Smaku.
Tematem przewodnim tegorocznej edycji będą śródziemnomorskie smaki. Pomysłów na dania główne nie powinno zabraknąć, ponieważ wyróżniamy trzy kulinarne regiony: północnoafrykański (np. Maroko), wschodniośródziemnomorski (Egipt, Grecja, Izrael, Liban, Syria i Turcja) oraz południowoeuropejski (Włochy, Francja, Hiszpania).
W festiwalu nie chodzi o to, aby ściśle trzymać się smaków kuchni śródziemnomorskiej, tylko o to, aby była ona inspiracją do stworzenia nowego, ciekawego dania.
Podobnie jak w latach ubiegłych konkurs ma wyłonić festiwalową restaurację, kawiarnię i lokal serwujący najlepszy koktajl alkoholowy. Jak co roku restauracje przygotują danie główne,a kawiarnie deser i napój.
Gala Rozdania Nagród odbędzie się 11 czerwca podczas, której wręczane będą nagrody oraz statuetki dla najlepszych lokali, które serwowały podczas Festiwalu swoje dania, desery i koktajle.
zywnosc.com.pl
Zdjęcie: Facebook/XIVedycjaFDS