Relacja ze szkolenia “Pest Control w nadzorze weterynaryjnym”
W Warszawie 27 września odbyła się konferencja „Pest Control w nadzorze weterynaryjnym”.
Szkodniki stanowią ogromne zagrożenie ponieważ przenoszą patogenne drobnoustroje, które są niezwykle groźne dla produkcji żywności. Ochrona przed szkodnikami to jedna z najważniejszych procedur w każdym przedsiębiorstwie produkującym żywność. Jak powinna wyglądać prawidłowa strategia zabezpieczenia przed szkodnikami w zakładach produkujących żywność pochodzenia zwierzęcego? Jakie są najważniejsze wymagania wynikające z normy Usług Ochrony Przed Szkodnikami PN-EN 16636:2015? Jak postępować, aby nie „wylać dziecka razem z kąpielą” czyli, przy okazji ochrony przed szkodnikami nie spowodować zagrożenia chemicznego? Na te i inne pytania odpowiadano podczas konferencji. Szkolenie cieszyło się dużym zainteresowaniem. Uczestniczyli w nim przedstawiciele firm pest control z całej Polski oraz inspekcja weterynaryjna.
Od lewej: Krzysztof Misiak, Tadeusz Wojciechowski
Wykłady poprowadził dr Krzysztof Misiak Główny Specjalista Zespołu ds. Kontroli, Głównego Inspektoratu Weterynarii. Moderatorem konferencji był Tadeusz Wojciechowski, konsultant Integrated Pest Management i współtwórca normy 16636, usług ochrony przed szkodnikami, Prezes Zarządu Polskiej Federacji Pest Control, przewodniczący Zespołu ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności w Radzie Dialogu Społecznego w Rolnictwie.
zywnosc.com.pl
© Materiał chroniony prawem autorskim – regulamin