Środa, 23 Października 2019 roku.

Relacja ze szkolenia
“Pest Control
w nadzorze weterynaryjnym”

W Warszawie 27 września odbyła się konferencja „Pest Control w nadzorze weterynaryjnym”.

Szkodniki stanowią ogromne zagrożenie ponieważ przenoszą patogenne drobnoustroje, które są niezwykle groźne dla produkcji żywności. Ochrona przed szkodnikami to jedna z najważniejszych procedur w każdym przedsiębiorstwie produkującym żywność. Jak powinna wyglądać prawidłowa strategia zabezpieczenia przed szkodnikami w zakładach produkujących żywność pochodzenia zwierzęcego? Jakie są najważniejsze wymagania wynikające z normy Usług Ochrony Przed Szkodnikami PN-EN 16636:2015? Jak postępować, aby nie „wylać dziecka razem z kąpielą” czyli, przy okazji ochrony przed szkodnikami nie spowodować zagrożenia chemicznego? Na te i inne pytania odpowiadano podczas konferencji. Szkolenie cieszyło się dużym zainteresowaniem. Uczestniczyli w nim przedstawiciele firm pest control z całej Polski oraz inspekcja weterynaryjna.

Od lewej: Krzysztof Misiak, Tadeusz Wojciechowski

Wykłady poprowadził dr Krzysztof Misiak Główny Specjalista Zespołu ds. Kontroli, Głównego Inspektoratu Weterynarii. Moderatorem konferencji był Tadeusz Wojciechowski, konsultant Integrated Pest Management i współtwórca normy 16636, usług ochrony przed szkodnikami, Prezes Zarządu Polskiej Federacji Pest Control, przewodniczący Zespołu ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności w Radzie Dialogu Społecznego w Rolnictwie.

zywnosc.com.pl
© Materiał chroniony prawem autorskim –  regulamin

 

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close