Poniedziałek, 10 Sierpnia 2020 roku.

Rozporządzenie UE dotyczące stosowania kwasu fosforowego

11 maja br. Republika Czeska złożyła wniosek o udzielenie zezwolenia na stosowanie kwasu fosforowego jako stabilizatora w kilku surowych wyrobach mięsnych. Uwzględniając ten wniosek 22 maja br. ukazało się nowe Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/871. 

Nowe Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/871 zmienia załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania kwasu fosforowego – fosforanów – di- tri- i polifosforanów (E 338- 452) w określonych surowych wyrobach mięsnych.

Poniżej w załączniku można pobrać pełną treść rozporządzenia.

Rozporzadzenie_komisji_UE_2017_871

Źródło: Komisja Europejska

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close