Poniedziałek, 10 Sierpnia 2020 roku.

Konferencja „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych”

Organizatorzy zapraszają do udziału w XXV Jubileuszowej Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych", która odbędzie się w dniach 31 maja – 02 czerwca 2017 roku w Ryni nad Zalewem Zegrzyńskim.

W Konferencji wezmą udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym z Polski oraz z zagranicy. Organizatorzy przewidują druk recenzowanych materiałów konferencyjnych zawierających teksty wstąpień w czasopiśmie naukowym  „Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego”. Prace naukowe prezentowane będą w formie wkładów, doniesień i posterów.

Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:

  • Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
  • Oleje roślinne — technologia, jakość, zastosowanie,
  • Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
  • Produkty tłuszczowe na rynku krajowym — oleje, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, tłuszcze kakaowe, tłuszcze mleczne,
  • Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
  • Niespożywcze kierunki zastosowania olejów i tłuszczów – biodiesel, tłuszcze odpadowe.

Wstępny program konferencji przewiduje:

Środa (31.05.2017)

  • od godziny 15:00 – przyjazd uczestników, zakwaterowanie
  • od godziny 18:00 – kolacja w restauracji

czwartek (01.06.2017)

  • program naukowy: wykłady, referaty, prezentacja posterów,
  • ekspozycja i degustacja produktów tłuszczowych,
  • uroczysta kolacja w restauracji

piątek (02.06.2017)

  • program naukowy: wkłady, referaty, prezentacja posterów,
  • ekspozycja produktów tłuszczowych,
  • podsumowanie Konferencji,
  • pożegnalny obiad w plenerze,
  • wyjazd z ośrodka w godzinach popołudniowych

Konferencja odbędzie się w Ośrodku Szkoleniowym Allianz. Rynia, ul. Główna 1. Wszelkich informacji udzielają: Artur Kalinowski (22 509 70 30 artur.kalinowski@ibprs.pl) oraz Stanisław Ptasznik (11 509 70 20 stanislaw.ptasznik@ibprs.pl).

Organizatorami konferencji są:

  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie
  • Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
  • Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ
  • Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
  • Fundacja Techniki Polskiej – OPP

Źródło: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego

Artykuły powiązane

Ta strona używa plików cookies polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close